dilluns, 3 de desembre del 2012

Com orientar als més joves sobre l’ús segur d’Internet?

Abans de res, ens agradaria fer esmena que a banda d'orientar als joves en l'ús d'Internet, caldria tenir en consideració el rol dels pares o tutors.

Creiem que el primer filtre amb l'ús de la xarxa han de ser els adulta que envolten als joves.Amb això no volem dir que els pares hagin de prohibir que els seus fills puguin navegar lliurement, sinó que seria bo que poguessin estar-se algunes estones al costat dels seus fills mentre aquest estan davant l'ordinador per tal de poder-los aconsellar i orientar.

Ara si, ja podem começar a citar les premisses que creiem importants a l'hora de orientar als joves amb l'ús d'Internet de manera segura:

  • Creiem que el més important és l'ús de les dades personals a través de la xarxa. Caldria que els joves tinguessin molta cura en donar dades importants, com poden ser: dades bancaries, contrasenyes, adreces de correu... sense saber del tot cert qui o quins seràn els destinararis.
  • Pot ser calria advertir-los que es fiquin algun sobrenom per a identificar-se a través de la xarxa.
  • En l'actualitat, on els xats i les xarxes socials estan tan a l'alça, caldria també tenir cura amb el transit de fotografies, sobretot si són una mica compromeses.
  • Cal concienciar als adolescents que tot el que apareix a la xarxa no es verídic i que han d'aprendre a seleccionar, analitzar i reflexionar sobre tota la informació que cerquen i llegeixen.
  • Cal informar als joves, també, de que són uns grans afortunats de poder viure amb aquesta era on poden accedir a moltíssima informació i milions de recursos d'arreu del món.
Així doncs, encara que no podem canviar la societat en la que vivim, o preveure fets gravíssims que han succeït a través de les xarxes socials, volem que sigueu conscients a l'hora d'exposar-vos al gran món cibernètic que és Internet.

Volem anomenar un parell de webs on podeu trobar molta més informació sobre el tema de la seguretat de la joventut a la xarxa:


I recorda, molts nens són assetjats per internet cada dia. No et quedis callat.


Us convidem a comentar aquesta entrada amb alguna experiència que vulgueu compartir amb la resta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada