dimarts, 22 de gener del 2013

L' era digital porta noves eines: PD i PDI


Bon dia estimats visitats, avui us volem parlar d’una de les eines revolucionaries que va portar l' era digital a les aules de les nostres escoles: la pissarra digital i la pissarra digital interactiva.

Aquesta pissarra, a primera vista, comparteix una semblança amb les pissarres de “Vileda”, però gràcies a uns sensors situats al marc, un projector i un ordinador fa que les possibilitats d’ensenyament i aprenentatge es multipliquin.

Voldríem explicar-vos la diferencia entre aquestes dues eines citades, ja que potser no coneixeu que vol dir això de “interactiva”. Doncs mireu, totes dues necessiten per al seu funcionament  un projector i un ordinador, tots dos connectats. Ara es hora de saber quina es la diferencia que aporta la interactiva a la PDI (Pissarra Interactiva Digital): la pissarra digital simple(PD) no aporta interactivitat a l’acció educativa ja que només s’encarrega de projectar els continguts que es visualitzen en l’ordinador en unes dimensions més grans per tal de fer que un col·lectiu de persones, puguin veure a l’hora allò que volem ensenyar  o explicar (podem entendre-ho també com un simple projector). D’aquesta manera, no es necessària la presencia de la “pissarra” digital equipada, ja que es poden projectar coses directament sobre qualsevol superfície plana. Suposo que ara mes o menys ja sabeu on es troba la diferencia, no? A LA PISSARRA! Si, es clar, la pissarra digital es un element imprescindible per a que es doni aquesta “interactivitat” de la que tant es parla actualment. I es que les PDI disposa d’un panell, anomenat pissarra, que disposa al seu marc, uns sensors que faciliten la captació dels moviments sobre la superfície on es projecten les imatges. D’aquesta manera, aquests sensors ens permeten- sense oblidar el tipus de software que utilitza la PDI- interactuar amb les imatges que presentem, amb textos, amb elements d’Internet (aquest es un altre fet que caracteritza aquesta nova eina digital), entre d’altres, i permet captar millor l’atenció dels receptors, a més de fer-los amb diverses activitats, intèrprets i protagonistes de la classe, el col·lectiu, etcètera, de persones que es troben davant d’aquest nou objecte d’ensenyament i aprenentatge.

Finalment, esperem que hàgiu entres que son les PD i les PDI i que tots aquells que ens llegiu i teniu la oportunitat de treballar amb eines com aquestes, les utilitzeu ja que mereixen molt la pena i proporcionen dinamisme a les classes i presentacions sense perdre receptors.

Us deixem dos vídeos que hem cregut molt interessants on, en un d’ells s’explica la diferencia entre aquestes dues pissarres digitals, i en l’altre podreu veure les possibilitats que presenta la utilització de les pissarres digitals interactives.






A més a més, volem recordar-vos, que el nostre projecte final va consistir en la realització d'una activitat programada amb una d'aquestes eines que esperem que us sigui d'utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada