divendres, 14 de desembre del 2012

Propostes educatives: com treure profit de les aplicacions educatives de Android i Apple per als més petits.


Bona tarda bloggers.

Avui volem parlar-vos de les aplicacions Android i Apple, una nova eina educativa per als infants. Aquestes eines permeten aprendre d’una manera interactiva i ajuden a que el nen/a construeixi nous aprenentatges a partir dels que ja té adquirits.

L’objectiu que volem assolir avui, és el de trobar una aplicació que permeti crear aprenentatges constructius per part dels estudiants.
L’aplicació que nosaltres hem escollit servirà per dur a terme una classe de matemàtiques per a nens de segon de primària a les seves tablets. Finalment ens hem decantat per “Les taules de multiplicar”, una aplicació Android.
Aquesta aplicació consta de tres nivells, fàcil, mitja i difícil. El nivell fàcil consta de les deu primeres taules de multiplicar, i cada nivell presenta una dificultat més elevada que l’anterior.

L’objectiu de la nostra sessió és que els nens aprenguin la lògica de les taules de multiplicar d’una manera constructiva, interactiva i col·laborativa, començant per la taula de l’1. 

La nostra proposta és la següent:
  • L’educador demanarà als nens i nenes que mitjançant l’aplicació escollida, juguin una estona amb el nivell fàcil i amb la taula de l’1.
  • Desprès de deu minuts l’educador obrirà debat a l’aula i els hi preguntarà als nens què entenen del que estan fent  i si troben alguna lògica, si s’han equivocat molt o no...del què esta passant.
  • Desprès de la posada en comú els hi demanarà que juguin amb la taula del dos.
  • Així successivament fins que  puguin donar explicacions lògiques i orientatives d’allò que han estat fent.
No cal dir que el professor serà el guia i el qui recollirà les intervencions dels nens i els orientarà amb la seva explicació recolzada amb la teoria.

Així doncs, pretenem que el nen aprengui per ell mateix i promogui el seu propi aprenentatge.

Per últim volem deixar-vos aquest enllaç per si teniu ganes de saber més sobre aplicacions multimèdia.
Article del diari ABC: "les deu millors aplicacions per nens i nenes" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada