dimecres, 26 de desembre del 2012

Actualitat


Bon nadal a tots els que ens seguiu!! Com porteu les vacances? 
Avui us portem un article d’actualitat relacionat amb la televisió, amb el que pretenem informar i fer-vos pensar una mica també en els programes que presentem als nostres petits. Farem servir com exemple un article publicat darrerament en una pàgina de curiositats anomenada "nosabesnada".

Des de sempre s’ha parlat molt de la programació destinada als infants i de com ha de ser aquesta, de la mateixa manera que s’ha discutit i parlat molt sobre els valors que hauria d’inculcar i ensenyar.
Qui no ha gaudit mai d’una bona tarda de relax davant del televisor, disposat a veure alguna bona pel·lícula o sèrie? Què passa, però, quan fem això amb els nostres fills o amb la canalla? Per començar hem de tenir en compte que la televisió, a través de la seva programació, té tot el poder de crear valors, models de convivència, estereotips socials i actituds , però aquests no sempre es corresponen amb la realitat. Moltes vegades, com a germans grans o potser també com a tiets, recorrem ràpidament a la tele quan tenim coses a fer i no podem dedicar-nos als nens, provant així, pot ser, de guanyar temps; és diguéssim, com una manera fàcil de distreure’ls i de fer-los contents i contentes. En cas que inevitablement fem això, hauríem de controlar els programes que fan en aquell moment concret, buscant el que més s’adeqüi a allò que volem que el nen vegi i és adequat per a ell.
En lloc d’això us proposem presentar-los activitats com la lectura, per exemple. Un bon lector llegeix des que és ben petit; un hàbit tan senzill com podria ser aquest crea iniciativa pròpia en el nen, a més d’ensenyar-los a redactar, fer que minvin les seves faltes d’ortografia i dispara la seva imaginació.
Volem recordar-vos també que, grans o petits, no hi ha res com sortir al carrer, rodejar-se d’amics i interactuar amb el món, així que aprofiteu aquestes festes per passar-les en família i ompliu-les de bons moments. Us adjuntem l’article que ha donat lloc a aquest petit post:

dilluns, 17 de desembre del 2012

El nostre projecte final


Per dur a terme aquesta tasca educativa, hem decidit utilitzar el programa SMART Notebook per tal de realitzar una activitat interactiva amb les noves tecnologies educatives implantades a les aules: pissarra digital interactiva.
La nostra activitat va dirigida al primer cicle de primària i consisteix en aprendre les parts del cervell i els sentits amb els seus respectius òrgans receptors.
Per a la utilització d’aquest recurs educatiu, és necessari tenir accés al programa anomenat i a una pissarra interactiva per tal de poder-la realitzar.
Aquí us deixem l’enllaç del nostre projecte final per a que el pugueu descarregar:
A més a més, afegim un link on podeu descarregar també el programa SMART Notebook:


divendres, 14 de desembre del 2012

Propostes educatives: com treure profit de les aplicacions educatives de Android i Apple per als més petits.


Bona tarda bloggers.

Avui volem parlar-vos de les aplicacions Android i Apple, una nova eina educativa per als infants. Aquestes eines permeten aprendre d’una manera interactiva i ajuden a que el nen/a construeixi nous aprenentatges a partir dels que ja té adquirits.

L’objectiu que volem assolir avui, és el de trobar una aplicació que permeti crear aprenentatges constructius per part dels estudiants.
L’aplicació que nosaltres hem escollit servirà per dur a terme una classe de matemàtiques per a nens de segon de primària a les seves tablets. Finalment ens hem decantat per “Les taules de multiplicar”, una aplicació Android.
Aquesta aplicació consta de tres nivells, fàcil, mitja i difícil. El nivell fàcil consta de les deu primeres taules de multiplicar, i cada nivell presenta una dificultat més elevada que l’anterior.

L’objectiu de la nostra sessió és que els nens aprenguin la lògica de les taules de multiplicar d’una manera constructiva, interactiva i col·laborativa, començant per la taula de l’1. 

La nostra proposta és la següent:
  • L’educador demanarà als nens i nenes que mitjançant l’aplicació escollida, juguin una estona amb el nivell fàcil i amb la taula de l’1.

Aplicacions interactives


Fent referència a la classe teòrica d’Habilitats Comunicatives d’educació on hem parlat sobre la importància de l’educació interactiva  i els continguts educatius reutilitzables us enllacem un mini reportatge de la CNN que parla d’aquest nova e innovadora manera d’educar.
Esperem que us faci reflexionar igual que a nosaltres i sabeu que podeu deixar el vostre comentari sempre que vulgueu!


Vídeo: Aplicacions interactives per als més petits.


diumenge, 9 de desembre del 2012

Prenguem exemple



Estimats visitants,
us presentem la nostra nova creació per a fer-vos reflexionar sobre el "ciberbulling".
Esperem que prengueu consciencia sobre els problemes que tot això pot comportar a la nostra joventut.
Nosaltres, hem volgut enfocar el nostre còmic des de la postura dels assetjadors. Que en penseu?

L'exemple d'assetjador:

dilluns, 3 de desembre del 2012

Com orientar als més joves sobre l’ús segur d’Internet?

Abans de res, ens agradaria fer esmena que a banda d'orientar als joves en l'ús d'Internet, caldria tenir en consideració el rol dels pares o tutors.

Creiem que el primer filtre amb l'ús de la xarxa han de ser els adulta que envolten als joves.Amb això no volem dir que els pares hagin de prohibir que els seus fills puguin navegar lliurement, sinó que seria bo que poguessin estar-se algunes estones al costat dels seus fills mentre aquest estan davant l'ordinador per tal de poder-los aconsellar i orientar.

Ara si, ja podem começar a citar les premisses que creiem importants a l'hora de orientar als joves amb l'ús d'Internet de manera segura:

  • Creiem que el més important és l'ús de les dades personals a través de la xarxa. Caldria que els joves tinguessin molta cura en donar dades importants, com poden ser: dades bancaries, contrasenyes, adreces de correu... sense saber del tot cert qui o quins seràn els destinararis.
  • Pot ser calria advertir-los que es fiquin algun sobrenom per a identificar-se a través de la xarxa.
  • En l'actualitat, on els xats i les xarxes socials estan tan a l'alça, caldria també tenir cura amb el transit de fotografies, sobretot si són una mica compromeses.
  • Cal concienciar als adolescents que tot el que apareix a la xarxa no es verídic i que han d'aprendre a seleccionar, analitzar i reflexionar sobre tota la informació que cerquen i llegeixen.
  • Cal informar als joves, també, de que són uns grans afortunats de poder viure amb aquesta era on poden accedir a moltíssima informació i milions de recursos d'arreu del món.
Així doncs, encara que no podem canviar la societat en la que vivim, o preveure fets gravíssims que han succeït a través de les xarxes socials, volem que sigueu conscients a l'hora d'exposar-vos al gran món cibernètic que és Internet.

Volem anomenar un parell de webs on podeu trobar molta més informació sobre el tema de la seguretat de la joventut a la xarxa:


I recorda, molts nens són assetjats per internet cada dia. No et quedis callat.


Us convidem a comentar aquesta entrada amb alguna experiència que vulgueu compartir amb la resta.